Veganska rakhyvlar – finns det?

Inlägget innehåller annonslänkar

OBS! Dorco har etablerat sig i Kina vilket innebär att vi inte längre kan klassa märket som cruelty-free. Istället rekommenderar vi Kronans Apotek Engångshyvlar som är veganska. Har du tips på andra veganska rakhyvlar får du mer än gärna lämna en kommentar!

Du känner väl till att rakhyvlar sällan är veganska? Stora tillverkare som BIC och Gilette säljer sina produkter på den kinesiska marknaden vilket innebär att produkterna testas på djur. Det är även vanligt förekommande med animaliska ingredienser i den mjukgörande remsan på rakhyveln.

Vi har varit i kontakt med rakhyvelsmärket Dorco som bekräftar att deras produkter inte är testade på djur och inte heller innehåller ingredienser av animaliskt ursprung.

Den som granskar innehållsförteckningen på Dorcos rakhyvlar kan se att den mjukgörande remsan på rakhyvlarna innehåller allatoin vilket kan ha animaliskt ursprung. I detta fall är det bekräftat att det är vegetabiliskt allantoin som används.

Dorcos rakhyvlar kan vara svåra att få tag i på den svenska marknaden. Allra enklast är att beställa på nätet - vi länkar till inköpsställen nedan.

Nu kan du raka dig med gott samvete!

Kriterier för en vegansk rakhyvel

× Företaget utför inte djurtester
× Produkterna eller dess ingredienser testas inte på djur
× Säljs inte i länder som utför djurtester
× Innehåller inga animaliska ingredienser

Dorco Shai 6

Köp här
NordicFeel

Dorco Shai 6

Köp här
NordicFeel

Dorco Pace 6 Plus

Köp här
NordicFeel

Dorco Pace 6

Köp här
NordicFeel

Dorco Pace 6

Köp här
NordicFeel

Dorco Pace 4

Köp här
NordicFeel

13 tankar om “Veganska rakhyvlar – finns det?

  • Veganguiden says:

   ”Our products are not tested on animals. We do not sell our products where animal testing is required.” svarade Dorcos kundtjänst på vår fråga om de säljer i Kina där djurtester utförs enligt lag. Om du, eller någon annan, har fått ett annat svar så får ni gärna skicka det till oss.

   • Emma says:

    Det verkar bara gå att beställa shais rakhyvel i ett startpaket där produkten Essential wash and shave ingår! Det är någon gel, så undrar om den också är vegansk? 😊

     • Veganguiden says:

      Jag har endast koll på Dorcos rakhyvlar som säljs via länkarna i inlägget ovan. Enklast är nog att kontakta shaibox.se och fråga om de extra produkterna är veganska eller ej, eller beställa hos NordicFeel istället – där får du bara rakhyveln och inga extra produkter.

  • Veganguiden says:

   Vi fick information om det för ungefär två månader sedan, exakt när de gick in på den kinesiska marknaden törs jag inte svara på.

 1. Estrid says:

  Hej, vi heter Estrid och alla våra produkter är fria från både animaliska ingredienser och tester (och kommer alltid vara). Finns på Estrid.com (ursäkta om det blev reklamigt). Tack och heja Veganguiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.