Så slipper du torra händer i vinter – Veganska handkrämer och tvålar

Veganska handkrämer

Våra bästa tips på hur du förebygger torra händer

  • Använd vantar eller handskar så fort det blir kyligt ute.
  • Använd en handtvål som inte torkar ut.
  • Ha inte händerna i vatten under lång tid, använd diskhandskar.
  • Smörj händerna med återfuktande handkräm regelbundet.

Att tänka på när du väljer handtvål

Om du tål och kan använda vanlig tvål för händerna finns det många märken som har vegansk handtvål i sortimentet.

Tänk på att även handtvålar kan testas på djur. För att se om ett märke testar på djur eller ej kan du använda dig av varumärkeslistan. Vanliga animaliska ämnen som förekommer i handtvål är honung (honey/mel), mjölk och yoghurt.

För att undvika att en handtvål torkar ut händerna bör glycerin finnas med i ingredienslistan, då glycerin binder fukt och motverkar uttorkning. Alla tvålar innehåller inte olja, men hittar du en tvål med det i ingredienslistan är det ett stort plus.

Många reagerar även på parfym och doftämnen utan att veta om det. Skippa starkt parfymerade tvålar om du misstänker att du reagerar på det.

Följande märken har bara vegansk handtvål i sortimentet

Många som haft långvariga besvär med torra händer övergår till naturliga produkter för händerna. Utöver parfym kan ämnen som tensider och sulfater irritera huden och den reagerar med att bli torr och känslig.

Aleppotvål är en helt vegansk produkt som ofta nämns i dessa sammanhang. Det är en naturlig två som tillverkas på traditionellt vis med olivolja och lagerbärsolja, två ingredienser som intensivt vårdar och återfuktar torr hud.

Aleppotvål är helt utan parabener, syntetiska tensider, sulfater eller doft- och färgämnen som kan irritera huden. Tvålen passar även utmärkt till personer som har psoriasis, eksem eller andra liknande hudproblem.

Du kan köpa äkta aleppotvål med många olika halter av lagerbärsolja anpassat efter hudtyp. Här hittar du även flytande aleppotvål om du fördrar det framför hårdtvål.

Era bästa tips på härliga handkrämer

Vi frågade på Instagram @veganguiden vilka veganska handkrämer som är era favoriter inför höst och vinter. Testade och gillade av våra följare - bättre omdöme går ju inte att få!

ACO Hand Cream Rich

Urtekram Coconut Hand Cream

Indy Beauty Hand Cream Vanilla

Rosenserien Hand Cream

Lush Handy Gurugu

Välj en återfuktande handkräm

Nu vidare till den viktigaste delen av handvårdsrutinen när det gäller att motverka torr hy - återfuktningen! Det finns en uppsjö av veganska handkrämer på marknaden. Vad avgör om en handkräm är bra eller dålig?

Generellt sett rekommenderas det att undvika ingredienser som vatten eller alkohol då det torkar ut huden. Du bör hålla utkik efter vårdande ämnen i ingredienslistan, såsom aloe vera, vegetabiliska oljor och fetter.

Eftersom alla produkter, även handkräm, kan testas på djur bör du ta en titt i varumärkeslistan för att säkerställa att märket inte testar på djur innan du köper ny handkräm. Lanolin och bivax är två vanliga ämnen som är icke-veganska i handkräm.

Följande märken har bara vegansk handkräm i sortimentet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *