Information

Veganguiden guidar dig bland djurvänliga produkter inom skönhet, hälsa och hushåll. Genom att lyfta fram varumärken som inte testar på djur hjälper vi dig att konsumera mer medvetet. Tillsammans kan vi minska djurens lidande och skapa en större efterfrågan på produkter som inte testas på djur eller innehåller animaliska ingredienser.Veganska produkter från varumärken som inte testar på djur

Produkter som exponeras på Veganguiden testas inte på djur och innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung.

Produkterna tillverkas av varumärken som är cruelty free, det vill säga varumärken som inte utför djurtester eller säljer sina produkter i länder där djurtester sker enligt lagkrav.

För att en produkt ska kunna klassas som vegansk måste den vara helt fri från ingredienser som utvinns ur djur eller produceras av djuret självt.

Se alla varumärken som inte testar på djur.


Noggranna kontroller av varumärken och produkter

Vi kontrollerar samtliga varumärken och produkter som nämns på webbplatsen genom direktkontakt med varumärkets ansvarige. Vi ställer djupgående frågor om märkets policy för djurtester och ursprung på innehåll och ingredienser.

Ett varumärke som inte kan svara för sin verksamhet och produktion exponeras inte på Veganguiden. Du kan vara trygg i att de varumärken och produkter som nämns på webbplatsen är djurvänliga.

Utöver det granskar vi även innehållsförteckningen på varje enskild produkt innan den läggs upp i produktguiden eller exponeras i ett inlägg för att säkerställa att produkten inte innehåller animalier.

Läs mer om kriterier för begreppet 'vegansk'.Reservation för felaktig information

Veganguiden reserverar sig för eventuella felaktigheter på webbplatsen. Nämnda företag och varumärken kan ändra policys och produktinnehåll utom vår vetskap.

Du bör alltid granska innehållsförteckningen på den produkt du köper för att vara säker på att den är vegansk. Innehåll kan skilja sig från olika tillverkningstillfällen i sällsynta fall.

Vi är mycket tacksamma om du meddelar oss eventuella felaktigheter som du upptäcker så att vi kan korrigera dessa omedelbart.


Annonslänkar

På Veganguiden förekommer annonslänkar. Inlägg och sidor innehållandes annonslänkar märks tydligt ut i enligt med marknadsföringslagens riktlinjer.

Vid köp som sker via en annonslänk utgår ekonomisk ersättning så att vi kan fortsätta utveckla Veganguiden och fortsätta sprida kunskap om veganism och djurvänliga produkter.

Tack för att du stödjer vårt arbete! ♥