På med söndagsmasken!

Mina söndagskvällar är heliga – för då ska söndagsmasken på! Det här är mina två favoriter, en ansiktmask som rengör ansiktet noga och en ansiktmask som återfuktar ansiktet på djupet. De utgör en perfekt kombo som kompletterar varandra när de används tillsammans. Du har väl koll på att du kan använda två ansiktsmasker efter varandra eller olika ansiktsmasker i olika delar av ansiktet samtidigt?

Gilda Cosmetic AHA-mask är en gelmask innehållandes AHA-syror som exfolierar ansiktet i all sin enkelhet. AHA-syror från frukter och glykolsyra löser upp döda hudceller och ger ansiktet ny spänst. Perfekt för dig som, precis som mig, har blandhy med både feta och torra partier med tendenser till finnar.

När Gilda Cosmetic AHA-mask har fått sitta på i 5-15 minuter (beroende på hur tålig din hy är) går jag på Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask som varsamt återfuktar huden med vegetabiliska oljor och kraftfulla antioxidanter. Den får sitta på så länge som jag har tålamod till, ibland även över natten till månaden om min hy är ovanligt torr på grund av att jag varit ute mycket i kylan under helgen eller liknande.

Efter det är huden mer välmående än någonsin tidigare. Det har blivit en mysig ritual för mig på söndagskvällen, att ladda upp batterierna inför veckan genom att rå om mig själv en stund. Gör det du med vettja!

Varken Paula’s Choice eller Gilda Cosmetics testar på djur i något led och produkterna i inlägget är veganska. Produkterna är köpta för privat bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.