Naturlig rengöring med rasullera

Inlägget innehåller annonslänkar

Känner du till rasullerans användningsområden? Rasullera är en mineralrik lera innehållandes naturliga tvålämnen som kallas sapotiner. Tack vare lerans naturliga rengörande egenskaper kan den användas till att tvätta både hår och hud.

Rasullera kallas även ghassoul och rhassoul kommer från arabiska ordet ghassala vilket betyder tvätt. Det sägs att rasullera har använts som skönhetsprodukt i över 1400 år tack vare dess naturligt djuprengörande egenskaper.

Leran innehåller bland annat magnesium, kalium och kalcium. Dessa mineraler gör att leran påstås ta bort toxiska spårämnen som samlas i vår hud samtidigt som den också tillsätter vårdande spårämnen. Leran innehåller även joner som balanserar huden.

Den innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, silikoner eller tensider som vanligen förekommer i kommersiella tvålar och rengöringsmedel. Rasullera är med andra ord perfekt för no poo:are och miljömedvetna personer som vill rengöra hår och hud på naturlig väg.

Såhär använder du rasullera

Istället för schampo
Blanda den torra leran med vatten till en krämig massa. Fördela leran i håret, massera och skölj ordentligt.

Istället för ansiktsrengöring eller duschtvål
Blanda den torra leran med vatten till en krämig massa och använd precis som vanligt.

Som ansiktsmask
Blanda den torra leran med vatten till en krämig massa med fast konsistens. Dutta på ansiktet och låt sitta tills leran börjar torka.

Blandar du för stor sats kan du låta det överblivna torka in och sedan blöta det vid nästa användning.

Köp rasullera här

Rasul tvållerabitar

Köp här

Crearome Rasul tvållerapulver

Köp här

Loelle Rhassoullera

Köp här

Loelle Rhassoultvål

Köp här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *