Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://veganguiden.com. Veganguiden drivs som hobbyprojekt. Kontakta oss gärna om du har frågor kring webbplatsen.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Vegangiden följer gällande riktlinjer i EU:s dataskyddsförordning General Data Protection Regulation (GDPR) som du kan läsa mer om hos Datainspektionen.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi samlar och lagrar inte personuppgifter på Veganguiden som du inte själv har valt att dela med oss. Du kan till exempel göra det i samband med att du kommenterar eller ställer en fråga till oss. Det är valfritt att ange namn och e-postadress och vi avråder dig att lämna ut andra typer av personuppgifter då de inte har någon betydelse för oss i samband med våra svar på dina frågor och kommentarer.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Kontaktformulär

När du använder något formulär för att kontakta Veganguiden via webbplatsen används formulär från Contact Form 7 som är en plugin av WordPress. Contact Form 7 ser till att informationen från formuläret skickas till Veganguiden som lagras på servrar hos Loopias webbhotell som är ett svenskt företag som därmed också lyder under GDPR. 

Frågor & Svar

Vid användande av tjänsten “Frågor & Svar” via Veganguidens webbplats anges namn och e-mailadress. När din fråga har godkänts kommer ditt namn att visas publikt tillsammans med din fråga. 

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Det finns möjlighet att blockera cookies i dina lokala inställningar för din webbläsare (t.ex. i Internet Explorer, Chrome, Safari eller Firefox), men det kan försämra upplevelsen av besöket på Veganguidens webbplats samt eventuellt stänga av väsentliga funktioner.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka vi delar dina data med

För att kunna vidareutveckla och förbättra Veganguiden avänds Google Analytics för besöksstatistik i uppsummerad form. Den här informationen kan till exempel bestå av vilka sidor du besöker samt när du besöker dem. Informationen räknas inte till personuppgifter i och med att den inte går att härleda till dig som fysisk person. Läs mer om hur Google Analytics använder cookies.

Veganguiden delaktig i olika affiliateprogram. Dessa hjälper sajten att generera intäkter genom affiliatemarknadsföring. Detta sker med hjälp av olika program som är skapade av aktörer så som Adtraction Marketing AB, Adrecord AB och TradeDoubler Sweden AB med flera. Annonsering kan även ske genom Google Adsense.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar eller ställer en fråga kommer de angiva uppgifterna och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Vegangiuden arbetar kontinuerligt med säkerhet. Lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder har vidtagits för att skydda dina personuppgifter mot bl.a. förlust och obehörig åtkomst. Vi säljer eller överlåter aldrig några personuppgifter till tredje part.