Frågor & SvarKategori: VarumärkenHerbal Essences cruelty free?
Lena Sandberg asked 2 år ago

Hej ! Ser mycket reklam för Herbal Essences shampoo. Det står att de är \”Cruelty free\” men jag hittar märket på er sida. Vad är det som gäller?  Mvh Lena Sandberg 

3 Answers
Veganguiden Personal answered 2 år ago

Hej!

Det råder stor oklarhet kring Herbal Essences. De blev tidigare under 2019 certifierade som cruelty free av PETA, vilket innebär att företaget och produktionen uppfyller PETAS krav.

De ägs dock fortfarande av giganten Proctor & Gamble som äger många varumärken som testar sina produkter på djur, och Herbal Essences säljer även sina produkter på plats i Kina. Kinesiska myndigheter utför bland annat ”post-market testing” där de utanför varumärkets kontroll testar produkterna på djur, vilket varumärket går med på när de valt att finnas på den kinesiska marknaden.
Vi kan i dagsläget inte klassa Herbal Essences som cruelty free, just på grund av oklarheter kring försäljningen i Kina.

Det går inte riktigt ihop sig att vara cruelty free och samtidigt sälja sina produkter fysiskt i Kina i dagsläget, tyvärr. Vi håller oss uppdaterade dock och sker en förändring kommer den synas på Veganguiden framöver. Hoppas det ger lite mer klarhet i frågan!

/Matilda

Julia Boholm answered 1 år ago

Hej, har ni nån uppdaterade info på Herbal essences?

Julia Boholm answered 1 år ago

Hej, har ni nån uppdaterade info på Herbal essences?

Your Answer

13 + 16 =