Ej djurtestade märken hos Kicks

Inlägget innehåller annonslänkar

Kosmetikkedjan Kicks har med sina 250 butiker i Norden och en webbutik ett brett sortiment av produkter inom makeup, parfym, hudvård och hårvård. Kicks är för många av oss ett givet val när vi vill unna oss skönhetsprodukter, men som vegan får du se upp då många varumärken hos Kicks testas på djur.

Inom EU är djurtester på all kosmetika förbjudet, men det finns kryphål i lagen. Ett varumärke som väljer att etablera sin verksamhet på den kinesiska marknaden väljer också att djurtesta sina produkter. Genom att välja produkter från varumärken som inte säljer i Kina kan du enkelt bidra till en lite bättre värld för djuren.

Vi gör det enkelt för dig genom att lista de varumärken som inte testar på djur. Spara denna lista i telefonen så att du bär dig med dig den nästa gång du handlar hos Kicks!
Ej djurtestade varumärken hos Kicks

Endast veganska varumärken är helt fria från animalier.

Varumärken markerade med asterisk (*) ägs av företag som testar på djur eller äger andra varumärken som testar på djur vilket du kan läsa mer om i varumärkeslistan.

Anastasia Beverly Hills

BareMinerals*

Beautyblender - Veganskt

Björk & Berries

Bulldog - Veganskt

Ciaté

Clean - Alla parfymer är veganska

Deborah Lippmann - Se upp för silk powder.

Depend - Se upp för lanolin.

Dermalogica* - Se upp för beeswax/cera alba, honey/mel, pearl powder, silk amino acids och Sodium DNA.

Dr Bronners - Se upp för beeswax/cera alba.

Dr Hauschka - Se upp för beeswax/cera alba, carmine/natural red 4/CI 75470, honey/mel, lactose, lanolin, propolis, royal jelly och silk.

Emma S - Se upp för beeswax/cera alba.

Estelle & Thild - Se upp för beeswax/cera alba.

Eyeko - Se upp för beeswax/cera alba och keratin.

Formula 10.0.6 - Se upp för carmine/natural red 4/CI 75470.

I Love... - Se upp för beeswax/cera alba.

Isadora - Se upp för beeswax/cera alba, carmine/natural red 4/CI 75470, honey/mel och lanolin.

Jane Iredale

Kicks (Kicks egna märke) - Se upp för beeswax/cera alba, keratin, lanolin och silk.

Konjac Sponge - Veganskt

Lee Stafford

Lernberger Stafsing - Se upp för beeswax/cera alba, keratin/hydrolized keratin och silk amino acids.

Lumene - Se upp för beeswax/cera alba, carmine/natural red 4/CI 75470, honey/mel, lanolin och milk protein.

Make Up Store - Snart 100% veganskt

Molton Brown*

NYX*

Proffs

Rahua

Rituals - Se upp för beeswax/cera alba, honey/mel och lanolin.

Rodial

SACHAJUAN

Seche

Stella McCartney*

Sweed Lashes

Urban Decay*

Viva La Diva

Voluspa

10 tankar om “Ej djurtestade märken hos Kicks

 1. Linda Körner says:

  Varför är inte Smashbox med i eran lista? På Kicks i Mall of Scandinavia hade dom en skylt på montern som hade Smashbox att smilet var vruöety free. Kan man inte ha det på alla sminkmärken/ hudvårdsprodukter så det vöir lättare för oss konsumenter och för dom som är nybörjare😊

  • Florence Klasson says:

   Hej allihopa! Ja, Urban Decay ägs av L’oreal!:-( Kollade på Google! Har mailat Veganguiden om att de måste sätta en asterisk på Urban Decay! Nu blev både jag och Kicks lurade! :O Dåligt! Nu måste jag kontakta Kicks och berätta att listan är felaktig! Tur att jag inte hann köpa något från Urban Decay! E så förbannat trött på hyckleriet inom smink branschen! Så nu kommer jag hålla mig till säkra märken som: Lush, Urtekram, Isadora, Makeup store, Clean, Lumene, Viva la Diva tex. Så kolla extra noga först innan du köper något! För inte ens veganguiden går att lita på! Så innan du köper något: gå in på Google å kolla först. Det är mitt tips! Lycka till! Mvh Florence

   • Veganguiden says:

    Ber om ursäkt för den missade asterisken. Det är korrigerat nu. Viktigt att poängtera är att listan är ett självständigt initiativ från oss som hjälpmedel när man som privatperson shoppar hos Kicks och inte är sammanlänkad med Kicks verksamhet på något annat sätt.

 2. Florence Klasson says:

  Hej allihopa igen! Vill meddela att jag hittat följande: på Rituals holländska webb plats är de ihopkopplade med Unilever!:'( Via en engelsk motsvarighet till vegan guiden fick jag veta att Clean är helskumt! De vägrar att svara på alla frågorna på fråge formuläret! De slingrar sig och glider undan vilket talar sitt tydliga språk tycker jag!:'( Ett annat företag som inte står på Kicks lista, som har varit ok, men har blivit oseriöst idag är Ahava! De utger sig för att vara veganska, mot djurförsök och visar upp alla cruelity free symbolerna, men har blivit uppköpta av ett kinesiskt företag för att etablera sig på den kinesiska marknaden!
  Har nästan “alla” seriösa företag blivit tokiga eller!!!????
  Kan veganguiden/ har ni möjligheten att kontakta dem, så att de tar bort cruelity free symbolerna från webbplatserna, eftersom de inte är djur vänliga längre!
  Vet att de inte står på Kivks lista? Men vill ändå varna för dem!
  Tack för att ni finns! ♥ Mvh Florence

 3. Florence Klasson says:

  Hej Linda!
  Du frågade om varför Smashbox inte e med på Kicks lista. Jag kanske har ett svar. Smashbox har något med Max Factor att göra och jag har sett att det kan stå made in Kina på deras grejjer, så jag misstänker att det är anledningen till att de inte e med på Kicks lista! Hoppas du är nöjd med svaret! Mvh Florence

 4. Florence Klasson says:

  Hej igen!
  Det kanske finns en anledning till att inte alla kosmetiska produkter och kemiska dito är märkta med cruelity free symbolerna! Och det enda jag kan tänka mig att de byter ägare och policy som man byter skjorta! 🙁 Idag cruelity free – imorgon uppköpt av djurtestande företag och säljer till Kina! Tänk dig miljoner förpackningar med cruelity free symboler och så händer ovanstående utan kundens vetenskap! Det vore ju katastrofalt! Så det finns ju en grundläggande anledning till att inte alla förpackningar är märkta med symbolerna! Hoppas ni fick ett svar!:-) Mvh Florence

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *