Vegetabiliska oljor för huden

Inlägget innehåller annonslänkar

Rena vegetabiliska oljor är ett naturligt alternativ för dig som vill ta hand om din hy på bästa sätt utan att använda syntetiskt framställda produkter. De fungerar lika bra både på kroppen och i ansiktet.

Oavsett hudtyp och behov finns det naturliga oljor som passar för just ditt ändamål. Vi guidar dig igenom sju olika sorter, hur de kan användas och vilka egenskaper de har.

Arganolja

Arganolja är en tunn olja som snabbt tränger in snabbt i huden. Den ett rikt innehåll av vitamin E som motverkar ärrbildning samt har läkande och lugnande egenskaper. Tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper är också lämplig för aknebenägen hy och psoriasis.


Avokadoolja

Avokadoolja passar bra till torr, känslig och skadad hud då den är mjukgörande och fuktighetsbevarande. Avokadoolja rekommenderas ofta till mogen hud då den innehåller ämnen som motverkar ålderstecken. Även håret kan må bra av några droppar olja i längderna för fukt och glans.


Jojobaolja

Jojoba egentligen inte är en olja utan består av flytande vaxämnen, trots det kallas den ofta för jojobaolja. Jojoba är fuktbindande och verkar skyddande för huden. Jojoba är främst känt för sin lugnande och balanserande inverkan på hudens talgproduktion. Oljan passar därmed även fet och acnebenägen hud tack vare sina balanserande egenskaper.


Kokosolja

Ekologisk kallpressad kokosolja är en populär olja tack vare dess mångsidighet. Den både luktar och smakar kokos. Kokosolja skyddar huden med naturligt desinficerande och antimikrobiella egenskaper samtidigt som den är mjukgörande och återfuktande.

Tips! Testa att använda kokosolja som sminkborttagning.


Mandelolja

Mandelolja är en bra allroundolja som passar bra för alla hudtyper. Tack vare att den innehåller E-vitamin bidrar den till en smidigare och fastare hy med lyster. Du kan även använda mandelolja som massageolja, sminkborttagning eller till babyvård.


Ricinolja

Ricinolja är en storsäljare som ofta används för att stimulera hårväxt, men också för att ge håret glans och lyster. Upptas dåligt av huden och är därför bra i massageoljor, kosmetikaprodukter och som sminkborttagning.


Tea Tree Oil

Tea Tree Oil är olja från blad av teoljebuske och används traditionellt vid behandling av lindrig akne, mot klåda och okomplicerade insektsbett.

Tips! Tea Tree Oil botar envisa finnar effektivt. Dutta lite olja på finnen innan läggdags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *