Veganskt torrschampo som fräschar upp håret

Inlägget innehåller annonslänkar

Maria Nila är det svenska hårvårdsmärket som tagit veganvärlden med storm tack vare sin hårvårdsserie Palett. I den helt veganska Palett-serien finns, förutom schampo och balsam, flertalet stylingprodukter. Idag recenserar vi Maria Nila Style & Finish Dry Schampoo som är ett av få veganska torrschampon på den svenska marknaden.

Jag som testar produkten heter Matilda och är webbredaktör på Veganguiden. Mitt hårsvall har tendenser till att bli fett i hårbotten. Min torrschampokarriär är lång och jag har nästintill testat alla torrschampon på marknaden. Nu är det dags att sätta de veganska varianterna på prov!


maria-nila-dry-schampo-vegan

Recension av Maria Nila Style & Finish Dry Shampoo

Det första som slår mig är att produkten är mycket drygare än jag väntat mig. Först efter flera tillfällen lär jag mig hur lite produkt som faktiskt behövs för att fräscha upp hårbotten. Ett positivt intryck då det är ett av de dyrare torrschampona som jag har testat (rek. pris 229 kronor).

Mitt hår är spikrakt och ganska långt vilket gör att volymeffekten minskas något, men nog ser håret fylligare och volymiösare ut än vanligt. Volymeffekten blir nog ännu större på dig med kortare hår.

Det enda jag upplever negativt (förutom det höga priset, vilket vägs upp av att produkten är dryg som tusan) är att mitt hår lätt blir klistrigt och svårt att reda ut när jag har applicerat torrschampot. Den klistriga känslan sitter kvar ända tills att jag duschar håret. Rekommenderar inte detta torrschampo till dig som är håröm för det kan vara lite av en pina att borsta igenom håret efter applicering.

Plus

  • Absorberar fettet snabbt
  • Drygt och räcker därmed länge
  • Ger volym vid hårrötterna
  • Lämnar ingen vit hinna
  • Finns i travel size – perfekt för handväskan!

Minus

  • Lätt att överdosera vilket gör håret klistrigt
  • Dyrt (rek. pris 229 kronor)

Köpa igen?

Ja! Det är ett väldigt effektivt torrschampo – bara man lär sig dosera rätt mängd.


Köp Maria Nila Style & Finish Dry Shampoo hos NordicFeel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *