Kina överväger alternativa metoder till djurförsök

I måndags släppte Humane Society International ett pressmeddelande om att Kina, där det är lag på att alla importerade skönhetsprodukter ska testas på djur, överväger alternativa metoder till djurförsök.

I dagsläget testas både enskilda ingredienser och nya, såväl som redan befintliga, produkter på djur. Alternativa metoder till djurtester har utförts med lyckat resultat i många länder och övervägs nu av Kina.

Alternativ till djurförsök

Den alternativa metoden som nämns i pressmeddelandet kallas för in vitro, vilket betyder att ingredienser och produkter testas i labb på odlade celler. Dessa celler efterliknar människans hud, vävnader och organ. Forska Utan Djurförsök beskriver alternativ till djurförsök mer ingående.

Om djurtester upphör i Kina

I dagsläget testas ingredienster och produkter främst i djurens ögon och på huden. Om Kina skulle sluta med djurtester helt skulle ungefär 300.000 djurliv sparas varje år. Än är det oklart vad Kinas övervägande kommer att betyda i praktiken, men det är ett stort steg i rätt riktning att Kina ser till alternativa metoder.

Läs pressmeddelandet i sin helhet hos Humane Society International. Vi håller er uppdaterade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *