Det stora inlägget om veganskt solskydd

Inlägget innehåller annonslänkar

Solskydd är ett måste på sommaren! Gärna året om, men allra viktigast är det när solen står högt på himlen och utsätter oss för skadliga UV-strålar. Att hitta veganska solskydd är inte alltid det enklaste - därför gör vi det lite enklare för dig genom att lista veganska solskydd som inte är testade på djur.

Vanligt förekommande ingredienser av animaliskt ursprung i solskydd: bivax (cera alba), silke (hydrolyzed silk) och kollagen (hydrolyzed collagen).

Majoriteten av solskydd i butikerna tillverkas av märken som säljer sina produkter i Kina där djurtester krävs enligt lag, vilket innebär att en stor andel solskyddsprodukter på marknaden inte är veganska. Följande produkter tillverkas av märken som inte testar på djur i något led och innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung.
Vanligt förekommande märken som Hawaiian Tropic, Garnier, Eucerin och Nivea är INTE VEGANSKA då märkena väljer att sälja i Kina och därmed bidrar till att produkterna testas på djur. Sola medvetet både för din skull och för försöksdjurens skull. 🐰💕

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *