8 appar som gör det enkelt att vara vegan

Vi listar åtta appar där du bland annat kan se veganska matvaror, lokalisera restauranger med veganska rätter på menyn och söka fram märken som är cruelty free. Apparna fungerar som portabla guider i ditt vardagliga liv och hjälper dig att alltid ha koll på läget var du än befinner dig.


vegan-appar-1

Cruelty-Free

Gratis ⋅ App StoreGoogle Play

Enkel shoppinguide utvecklad av organisationen Leaping Bynny. I appen listas varumärken inom skönhet, hygien och hushåll. Du får snabbt veta om märket är cruelty free.


Djurvänligt

Gratis ⋅ App StoreGoogle Play

Du får tillgång till listor över pälsfria företag och märken som inte djurtestar. I appen finns även en lättillgänglig lista över veganska matvaror. Appen är skapad av djurrättsorganisationen Djurens Rätt.


Happy Cow – Veg Restaurant Guide

40kr/45kr ⋅ App StoreGoogle Play

Hitta veganska restauranger och matställen i närheten av där du befinner dig.


Is it vegan?

Gratis ⋅ App StoreGoogle Play

I appen kan du både scanna av streckkoder och manuellt söka fram produkter. Därefter får du veta om produkten är vegansk eller ej.


vegan-appar-2

Kakboken – Recept utan ägg och mjölk

40kr ⋅ App Store

Baka veganskt utan ägg och mjölk. I appen får du många uppskattade veganska recept. Väl värt 40 kronor för den gedigna receptbank du får tillgång till.


PETA

Gratis ⋅ App Store

I djurrättsorganisationen PETAs egen app kan du enkelt ta del av nyheter inom veganvärlden. Via appen kan du skriva på protestlistor och stödja PETAs verksamhet.


Oatlyfier

Gratis ⋅ App StoreGoogle Play

Recept och guider i hur du kan byta ut mjölkbaserade råvaror mot Oatlys vegetabiliska substitut.


Vegokoll

Gratis ⋅ App StoreGoogle Play

Scanna av streckkoder och få snabbt veta om produkten är vegansk. Appen är skapad av djurrättsorganisationen Djurens Rätt.

4 tankar om “8 appar som gör det enkelt att vara vegan

 1. Ulrika says:

  Hej!
  Varför listas ingen app med recept?
  Är det inte det man oftast är ute efter när man söker vegan app?

  • Veganguiden says:

   Eftersom Veganguiden främst fokuserar på skönhets-, hälso- och hushållsprodukter har vi inte med receptappar i inlägget. Men dela gärna med dig om du har något bra tips!

  • Veganguiden says:

   Du kommenterar ett blogginlägg skrivet 2016 – det uppdateras alltså inte alls. Du hittar nyare inlägg på startsidan och i arkivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *